317 471 380

#DATAMAZE / Datové bludiště. Proč tam nejít, když…?

3. 7. 2018 Akce

V pražském DOXu  je od června k vidění zazjímavá výstava #DATAMAZE / Datové bludiště. Na ní se můžete dozvědět nejen o historii internetu, ale popřemýšlet i o tom, jaké nástrahy a kontroverze na něm číhají. K vidění jsou např. hacknutá hesla či představení výsledků toho co robot náhodně na Dark Netu koupil. Stranou nezůstává ani běžně dostupný web – na pranýři se tak ocitají napr. Google Maps, které v ulicích města zachycují lidí, kteří k tomu nedali svolení. Na přemýšlení je toho ale o hodně víc.

Historického exkurzu se nebojte. Přeci jen se myslelo na návštěvníky, kteří zrovna technice neholdují. V jednotlivých letech jsou barevně odlišena témata věnující se HW, SW či sociáním sítím. Stačí si vybrat.

Pokud tato krátká upoutávka nestačila, pak doporučuji informačně nabitější tiskovou zprávu (vyplatí se ji dočíst do konce).

V ceně vstupného je zahrnuta možnost návštěvy i ostatních výstav DOXu, a tak to berete jako zajímavý tip na letní prázdniny, a to obzvlášť když každému členu Spolku bubakov.net, který výstavu v červenci a srpnu 2018 navštíví, budou oproti předložení účtu z Centra současného umění DOX proplaceny náklady až na dva vstupy. Tj. neváhejte a vyražte za uměním i poučením s někým blízkým. Účtenky budou propláceny v sídle spolku v rámci jeho provozních hodin do 30.9.2018.

Miroslav Vachek

P.S. Mezi hacknutými hesly možná najdete to své nebo Vám nějak blízké.

Zpět na výpis novinek