317 471 380

Motýli na chvíli

17. 9. 2018 AkceMOTÝLI

AKTUALIZOVÁNO 29.9.2018.

Začátkem října by měly do Bubáčka dorazit kukly tropických motýlů. Ve speciálně upraveném dětském koutku by tak časem, tj. zhruba od poloviny měsíce října, mohli motýli vylétat ze svých kukel a využít pro svůj krátký život přizpůsobený prostor. Z ulice by měli být vidět bez omezení skrz prosklenou stěnu. Informace o dění kukel a jejich postupném líhnutí, stejně tak i otvírací doby budeme uveřejňovat zde na našich stránkách. Projekt je v době psaní textu v překotném raném stadiu, takže leccos může nabrat nečekaný směr :).

21.9.2018 – dětský koutek se nám začíná přeměňovat v zahradu pro motýly – dětské hračky jsou vystěhovány, navezena a rozsypána mulčovací kůra po zemi, dveře oddělující prostor od hlavní místnosti jsou přidělány na místo 🙂

29.9.2018 – dětský koutek se proměnil v zahradu. Během týdne dojde k dovybavení květinami. Teplota se postupně stabilizuje na 25 – 26 °C s vlhkostí vzduchu cca 80%, která je potřebná pro líhnutí motýlů z kukel. Kukly byly objednány a budeme čekat na jejich dodání.

Zpět na výpis novinek