317 471 380

Labyrint pohybu

4. 1. 2019 Bubákov čte

Knižní rozhovor s uznávaným odborníkem na rehabilitaci prof. Pavlem Kolářem o pohybu v medicíně, ve sportu i v běžném životě.

Hýbeme se buď málo, nebo špatně a pohyb se vytrácí nejen ze života, ale i z medicíny, tvrdí prof. P. Kolář, renomovaný fyzioterapeut, který už třicet let působí na poli rehabilitační medicíny, potažmo i té sportovní. V důmyslném soustrojí lidského těla a mysli se snaží najít skutečné příčiny, které ho porouchaly, a správnou léčbou navrátit pacientům ztracené zdraví. V rozhovorech s novinářkou R. Červenkovou odhaluje překvapivé souvislosti, neboť v našem organismu se nic neděje náhodně (oficiální text nakladatele).

V knize prof. Pavel Kolář popisuje nejen svoji cestu ke své současné profesi, ale i složitou cestu rehabilitace a fyzioterapie k dnešní úrovni. Současné postavení fyzioterapie v medicíně nebylo v jejích začátcích tak samozřejmé. Naopak všichni, kteří poukazovali na vhodnost propojení klasické léčby některých zdravotních problémů s vhodnou fyzioterapií, byť výsledky jejich práce byly jednoznačně úspěšné, vč. Ludmily Mojžíšové, byli v lékařských kruzích považováni za nutné zlo. Při čtení knihy si pozorný čtenář uvědomí, že v životě vše souvisí se vším, a že za řadou zdravotních problémů stojí stres, nevyřešené osobní a pracovní problémy. Tady však léčba klasickými léky nepomáhá a je nutná změna životního stylu, včetně zařazení vhodných pohybových aktivit do běžného denního programu.

Blanka Seilerová


Kniha byla zařazena do programu Bubákov čte a lze si ji půjčit v novostrašecké i rudské knihovně, do nichž byla věnována.


U Božího mlýna

  • Autoři: Renata Červenková, Pavel Kolář
  • Nakladatel: Vyšehrad
  • ISBN: 978-80-742-9975-9
  • Rozsah:  272 stran
  • Rok vydání: 2018 (1. vydání)
Zpět na výpis novinek