317 471 380

Stromy

11. 1. 2019 Bubákov čte

Bohatě ilustrovaná velkoformátová kniha Stromy je druhou knihou od tvůrců bestselleru Včely. 34 krásně a osobitě malovaných obrázků doplňuje poměrně hustý text, který je svou náročností, dle mého názoru, místy spíše pro děti starší 6-ti let, pro které je kniha doporučena. Nicméně po přečtení kniha obohatí své čtenáře jakéhokoliv věku o nejrůznější informace z lesního společenství.

Ať už školák nebo dospělák, pozorný čtenář získá znalosti nejen v ohledu faktických informací, jako například jaký je nejstarší, nejvyšší a nejtlustší strom na naší planetě, ale i v rámci takových zajímavostí, třeba že jehličky nejsou jehličky ale listy, nebo že listem může být i zdánlivá větvička, či proč stromy na podzim shazují listy. Dozvíme se, jak se správně chovat v lese nebo co všechno je možné vyrobit ze dřeva. Například na nákresu 10 a
v doprovodném textu nás autoři informují, že v podstatě celý středně velký strom, každá jeho část, představuje pro rozličné živočichy zdroj obživy a je tedy celý jeden velký kus jídla. Kniha ‚Stromy‘ nás seznámí se stromem ze všech představitelných i téměř nepředstavitelných úhlů pohledu a nabízí široké souvislosti, které se s výrazem ‚strom‘ pojí.

Jana Civínová


Kniha byla zařazena do programu Bubákov čte a lze si ji půjčit v novostrašecké i rudské knihovně, do nichž byla věnována.


Stromy

  • Autoři: Piotr Socha, Wojciech Grajkowski
  • Nakladatel: Slovart
  • ISBN: 978-80-7529-551-4
  • Rozsah:  80 stran
  • Rok vydání: 2018
Zpět na výpis novinek