317 471 380

HARTL, P., Nejlepší víkend

22. 3. 2019 Bubákov čte

V knize sledujeme osudy hlavních šesti hrdinů (Andrea, Jirka, Dáša, Bert, Markéta a Pavel). Na silvestra si právě každý z nich nezávisle na sobě, slibuje od nového roku něco hezkého, příjemného a lepšího než doposud…

Přiznám se, že jsem knihu začínala číst několikrát, nějak mě zpočátku nenadchla (orientace v postavách, jménech, atd). Po nějaké době jsem však začínala trochu „žít“ i život hlavních hrdinů a čekala jsem, jak se vše bude vyvíjet a knihu dočetla…

Celkově je to oddechová knížka, pro mne celkem jednoduchá, některé scény až přehnané a nereálné. I čeština je na můj vkus dost přisprostlá.  Několikrát jsem se divila, že snad takto nemůže smýšlet a jednat dospělý člověk, ale asi může. Hlavní hrdinové často řeší zbytečnosti, nepřemýšlí hlavou (ale něčím jiným). Samozřejmě nechybí vtip a nadsázka. Zaujala mne však myšlenka, jak je v dnešním světě těžké najít klid a stabilitu a udržet si ji. Lidé se honí za kariérou, penězi, a často jim uniká přítomnost,  jejich štěstí si ani neuvědomují a zapomínají že mohou být šťastní z toho, co mají.

Knížku doporučuji k přečtení, minimálně k pobavení a možná si někteří z nás po přečtení řeknou, že se mají vlastně skvěle.

Hana Inman


Kniha byla zařazena do programu Bubákov čte a lze si ji půjčit v novostrašecké i rudské knihovně, do nichž byla věnována.


Nejlepší víkend

  • Autor: Patrik Hartl
  • Nakladatel: Bourdon
  • ISBN: 978-80-906996-9-4
  • Rozsah:  480 stran
  • Rok vydání: 2018 (1. vydání)
Zpět na výpis novinek