317 471 380

Novinky z Bubákova – 06/2014

3. 6. 2014 Informace

sbn-kom-in-tvSdílíme s vámi 10 „giga“.
Co se dostane k vám je i na vás!

To, že bubakov.net má u hlavní přívodní internetové konektivity do své sítě hodnotu 10 Gbps je sice skvělé, ale tuto kapacitu užívá jen málo členů. Přenosová rychlost členského (tj. vašeho) připojení je totiž závislá na několika faktorech:

  1. Parametry a stáří počítače či jiného koncového zařízení.
  2. Typ vašeho routeru či switche.
  3. Typ vaší antény, resp. napojení na komunitní síť bubakov.net.
  4. Parametry sítě spolku ve vaší lokalitě.
  5. Hlavní přívod konektivity do sítě spolku.

Jak je ze seznamu patrné, parametry č.1-3 je schopen ovlivnit každý člen sám svou aktivitou. Na tu ani tak nepotřebuje technické znalosti, jako odhodlání. Stačí prostě zavolat a domluvit si návštěvu technika, který u vás může posoudit stávající a navrhnout pro vás optimální technické řešení. Tyto konzultace jsou bezplatné a lze je dohodnout na níže uvedených kontaktech.

Novinky televizní

Již půl roku běží v bubákovské síti televizní vysílání od společnosti sledovanitv.cz. Základní nabídka čítá téměř 40 tv programů a je pro plátce koncesionářského poplatku a členy Spolku bubakov.net dostupná v rámci jejich členství. Nyní přichází poskytovatel služby s nabídkou filmových kanálů v balíčku FilmBOX. Tento nadstandard je ovšem nutné již doplatit ze svého. Pro využití televize z internetu v běžném televizoru jsou nyní k dispozici i speciální set-top-boxy. Ty mají příjemné ovládání a posouvají službu kvalitativně výše. V případě zájmu opět stačí napsat nebo zavolat.

Když je problém, stačí…

… nejlépe zvednout telefon a volat na číslo uvedené níže. Je to nejjistější způsob, jak dosáhnout nejrychlejší odezvy. Přímé kontakty na spolupracující techniky, zvláště na ty bývalé, občas nefungují ke spokojenosti vedení spolku ani jeho členů.

Poděkování

Spolek bubakov.net by rád tímto poděkoval všem, kteří se na spolkové činnosti podílejí a zajišťují provoz komunitní sítě. Mimo naše techniky, kteří se obvykle při pochvale červenají, si pochvalu zaslouží i ti, kteří berou jako samozřejmé uklidit po sobě i v tolik využívaném Bubáčku. Zvláštní ocenění si zaslouží i Michal Drtina za své neúnavné pořádání pravidelného Science Café, za občasné „cestopisy“ v Bubáčku či za sestavení divadelního předplatného, které jsme hojně navštěvovali. Děkujeme i těm, kteří nám řeknou, že je něco na… pytel. Protože to nám dává možnost zlepšovat se.

Dotaz na závěr

Jak by podle vás měl Bubákov oslavit své 10. narozeniny, které připadají na letošní listopad? Dejte nám vědět.

Kontaktní údaje:
Spolek bubakov.net
tel.: 317 471 380
e-mail:

Zpět na výpis novinek