317 471 380

Pohyby ledu

2. 8. 2019 Bubákov čte

Vcelku ne zcela uvěřitelná zápletka v hlavní roli s investigativním novinářem, který jde po svém případu, až se ocitne coby člen vědecké výpravy v Grónsku, je rozvíjena tak zajímavým jazykem, že je to radost číst.

Oddávající mumlá cosi o cestě životem, obecenstvo zívá, děti vřískají, matky slzí, ženich líbá nevěstu, svědkové podepisují, obecenstvo se probouzí a gratuluje, matky se culí, otcové do sobe klopí panáky, obecenstvo do sebe klopí panáky, řidiči vozů tiše závidí, rodiny se odebírají na raut a veselý plebs odjíždí na statek vezen smutnými řidiči.

Na začátku mě sice tak trochu bolela játra – nějak nejsem nadšený z představy, že muž ve středních letech je neschopný udržet vztah, natož mít rodinu, a po večerech pije jako Dán. Těžko se stával mým hrdinou, protože i ve své práci byl jen průměrný, ale nakonec se jím stal. Sám nevím, zda je to detektivka s mystickými prvky či přehlídka bezradnosti osamělého chlapa. Doufám, že je to spíše ta detektivka.

Mirek Vachek


Kniha byla zařazena do programu Bubákov čte a lze si ji půjčit v novostrašecké i rudské knihovně, do nichž byla věnována.


Pohyby ledu

  • Autorka: A. Gravensteen
  • Nakladatel: Paseka
  • ISBN: 978-80-7432-953-1
  • Rozsah: 400 stran
  • Rok vydání: 2019
Zpět na výpis novinek