317 471 380

Novinky z Bubákova

21. 8. 2014 Informace

Po několikaměsíční odmlce bychom rádi opět informovali o dění v našem spolku.

  • výstavba sítě
  • kurzy cizích jazyků
  • sledovaní televize stále zahrnuto v členském poplatku

Výstavba sítě

V průběhu léta došlo k přebudování většího zbytku přístupových bodů (AP) na výkonnější technologie (5 GHz), čímž došlo ke skokovému navýšení rychlosti, místy až desetinásobně. Členové si při zakoupení vhodné antény mohou zvýšit a zkvalitnit vlastní připojení do komunitní sítě Spolku bubakov.net.

Ve stejném období se pracovalo na spuštění další části optické sítě spolku, tentokráte na Žižkově náměstí a Zahradní ulici. V průběhu září by mělo dojít i k přepojení koncových uživatelů, kteří byli dosud odkázání na bezdrátové připojení. Do páteřní sítě přibyl i dokončený optický (10 Gbps) propoje mezi základní školou a Křivoklátským sídlištěm. Zároveň se podařilo se nám navýšit páteřní spoje do jednotlivých oblastí a dosáhnout tak vyšší kapacity pro jednotlivá AP.

Spolek bubakov.net pokračuje v podpoře síťování členů při přechodu na vyšší rychlosti., čímž se snižuje riziko zarušení daného pásma a snížení finančních nákladů pro jednotlivé členy.

Cizí jazyky

V rámci naší spolkové činnosti budou od října opět otevřeny jazykové kurzy. Výuka angličtiny bude probíhat ve středu od 8.00 do 9.15 a od 9.30 do 10.45. Španělština bude probíhat ve čtvrtek od 10.00

Zachován zůstává princip, který se osvědčil v minulém roce – při pravidelné docházce bude kurzovné ve výši 500 Kč vráceno. Další podrobnosti budou zveřejněny na webových stránkách spolku, popř. je lze zjistit prostřednictvím e-mailu či telefonu.

Sledovaní televize stále zahrnuto v členském poplatku

V souvislosti s legislativními změnami došlo ke změně všeobecných podmínek pro využívání služeb firmy sledovanitv.cz. Toto upozornění v některých členech vyvolalo nejistotu, zda nebude služba pro členy zpoplatněna. V této souvislosti bychom rádi naše členy uklidnili – nic takového se nyní nechystá a služba sledovanitv.cz je i nadále součástí výhod plynoucích z členství ve Spolku bubakov.net.

V současné době je možné prostřednictvím zmíněné služby sledovat 36 televizních programů. Přístup k této službě je možný prostřednictvím členského připojení k síti Spolku bubakov.net prostřednictvím adresy http://tv.bubakov.czf, popř. prostřednictvím speciálních set-top-boxů. Více podrobností na stránkách spolku či na lince technické podpory spolku.

Kontaktní údaje: www.bubakov.net, tel. 317 471 380, .

 

Zpět na výpis novinek