317 471 380

Sára Kalamita

5. 2. 2022 Bubákov čte

Trochu bláznivý příběh malé holčičky, která při autonehodě přijde o rodiče. Nebo se jí to jen zdá? Jisté je, že právě kvůli této příhodě zažije Sára Kalamita nejedno dobrodružství a vyzkouší si přístup několika náhradních rodičů. Tím nejlepším by pro ni v nastalé situaci možná byl pan inženýr Ii s čápem Křápem. Avšak vzhledem k tomu, že „Ii“ znamená „Invalidní inženýr“, jelikož jezdí na invalidním vozíku, je paní Parková z kanceláře dětí bez rodičů přesvědčena, že takový člověk nemá čas starat se o dítě, protože se musí starat sám o sebe. Co by si tedy s malou Sárou počal?

Trochu úsměvné, trochu vážné vyprávění pro děti. Eva Papoušková umí používat jazyk s lehkostí. To je velké plus jejích textů a výhoda pro malé čtenáře. Svou atmosférou a stylem vyprávění připomíná Sára Kalamita některé texty Marky Míkové nebo Pavla Šruta. Knihu provázejí vtipné a osvědčené ilustrace Galiny Miklínové. Titul je příjemným počinem v oblasti literatury pro děti a stojí za to mu věnovat pozornost.

Kniha je vhodná i pro hlasité čtení, tedy pro čas, který spolu intenzivně prožije předčítající rodič a naslouchající dítě.

Zuzana Vojtíšková


Kniha byla zařazena do programu Bubákov čte a lze si jí půjčit v novostrašecké, rudské a řevničovské knihovně, do nichž byla věnována.


Sára Kalamita

  • Autorka: Eva Papoušková
  • Ilustrace: Galina Miklínová
  • Nakladatel: Pikola
  • ISBN: 978-80-242-7630-4
  • Rozsah: 56 stran
  • Rok vydání: 2021
Zpět na výpis novinek