317 471 380

Chlorid sodný

8. 9. 2022 Bubákov čte

Chlorid sodný je chemická sloučenina běžně známá pod označeními kuchyňská sůl. A právě hromádka soli na místech činu je tím co dovede oddělení Q k znovuotevření případů uzavřených v minulých dekádách jako sebevraždy či podezřelá úmrtí.

V devátém případu série o oddělení Q se čtyřčlenná skupina nesourodých vyšetřovatelů pouští do odhalení sériového vraha sice významných, ale naprosto amorálních osobností, přičemž hrozí, že v brzku dojde k další vraždě. Vyšetřování je provázeno jednak problémy s omezeními souvisejících s Covidem 19, které autor do tohoto dílu aktuálně zakomponoval, ale i případem s hřebíkovačkou označeným jako „Amager“, který vedoucího oddělení Carla pronásleduje celou sérií a díky němuž se nyní sám dostává do hledáčku svých kolegů.

Na rozdíl od objasnění případů s kuchyňskou solí zůstává „Amager“ i nadále zahalen tajemstvím, takže konec knihy zůstává otevřený a fanoušci oddělení Q se mohou těšit na pokračování.

Oproti prvním dílům série byl tento pro mě trochu zklamáním. V minulých dílech mě bavily kromě samotného vyšetřování hlavně mezilidské vztahy na tomto zvláštním pracovišti. Rose už není tak ztřeštěná, Carl je usedlejší a Asadovy hlášky už moc nepřekvapují. Ale možná je to tím, že naši hrdinové stárnou.

Každopádně se těším na desátý díl neboť závěr slibuje, že bychom se mohli dočkat rozuzlení starého případu, ve kterém se nyní stal hlavním podezřelým sám Carl.

Lenka Vaitová


Kniha byla zařazena do programu Bubákov čte a lze si jí půjčit v rudské knihovně.


Konvertitka

  • Autor: Jussi Adler-Olsen
  • Nakladatel: Host
  • ISBN: 978-80-275-1158-7
  • Originál: DNatrium Chlorid
  • Překlad: Kristina Václavů
  • Rozsah:  480 stran
  • Rok vydání: 2022
Zpět na výpis novinek