317 471 380

Hra o dědictví

23. 9. 2022 Bubákov čte

Hádanky, lži a tajemství. Mistrovský kousek a první díl trilogie od americké spisovatelky Jennifer Lynn Barnes. Hra o dědictví nabídne vše, co byste od mysteriózního bestsellerového příběhu očekávali. V první chvíli sedíte spolu s hlavní hrdinkou v parku a hrajete šachy a než se nadějete, už odkrýváte tajemství miliardáře a jeho rodiny. První zvrat v knize nastává již po pár kapitolách a další na sebe nenechají dlouho čekat.

Avery, sedmnáctiletá hlavní hrdinka, se během pár chvil ocitá ve víru rodinných tajemství, rébusů a hádanek, které pro ni připravil miliardář Tobias Hawthorne. Během svého pátrání se musí vypořádat se čtyřmi bratry – vnuky Tobiase Hawthorna, pro které má vyřešení hry mnohem větší význam. Avery musí začít hledat odpovědi na rozlehlých pozemcích sídla, ale i v minulosti jeho obyvatelů. Postupně tak odkrývá temnější realitu bohatství a charismatu členů rodiny. Odpovědi se však nachází i v její minulosti. Avery musí vyřadit své srdce a emoce ze hry, jinak by ji to mohlo stát víc, než může dát.

Pro čtenáře je kniha s každou stránkou napínavější, naléhavější na přemýšlení, smysly a paměť. V detailech a zdánlivě nepodstatných informacích se nachází stopy. Ačkoli může mít čtenář pocit, že celý rébus vyřešil, nemá možnost ke konci dojít dřív než kterákoli z postav. Děj i příběh jsou koncipovány velmi důkladně a nezbývá než Hru o dědictví označit za geniální dílo. Kniha je psána ich-formou z pohledu Avery, takže máte pocit, že jste součástí celého příběhu. A když začnete mít pocit, že se příběh ustálil a zpomalil, vyvede vás z omylu hned další překvapivý zvrat.

Mně osobně se kniha četla velmi dobře, nemohla jsem se od ní odtrhnout, a i když jsem knihu zavřela, stále jsem přemýšlela nad řešením hádanek. Napínavá atmosféra je udržována po celou dobu a už teď se těším na druhý díl. Knihu bych doporučila všem, kdo rádi přicházejí věcem na kloub a nebojí se zaplést do rodinných tajemství a minulosti. Také je to skvělá volba pro fanoušky Karen M. McManus a jejích knih Jeden z nás lže a Rodina především.

Karolína Pešková


Kniha byla zařazena do programu Bubákov čte a lze si jí půjčit v rudské knihovně.


Hra o dědictví

  • Autor: Jennifer Lynn Barnes
  • Nakladatel: Yoli
  • ISBN: 978-80-242-7860-5
  • Originál: The Inheritance Games
  • Překlad: Veronika Volhejnová
  • Rozsah:  352 stran
  • Rok vydání: 2022
Zpět na výpis novinek