317 471 380

Novostrašecké dětské knižní přírůstky

29. 12. 2022 Bubákov čte

Namátkou vybíráme alespoň několik dětských knih, jež se v rámci projektu Bubakov čte objevily v posledních týdnech roku 2022v novostrašecké knihovně. Ihned se po nich zaprášilo. Jsou momentálně téměř všechny v oběhu mezi našimi malými čtenáři, a to nás moc těší.

Albi – Kouzelné čtení: Lidské tělo, Vesmír a Hravá přírodověda
Dlouho se v knihovně naši čtenáři ptali na knížky od Albi, které je možné číst za pomoci speciální tužky. A díky Bubákovu se jejich přání konečně naplnilo. První tři vlaštovky Kouzelného čtení si u nás konečně můžete zapůjčit i Vy. Na první pohled krásná leporela, na druhý velmi podrobné a propracované encyklopedie. Jejich velkou předností je vrstevnatost. Vědomostní rovinu doplňují svěží dialogy se skvělým scénářem, také příběhy, písničky a básničky s opravdu vydařenými texty a víceúrovňovými kvízy.

Daniela Fischerová: Pták Noh a ptáček Nožička – 2., 3. a 4. díl
Parádní čtení s nadsázkou vhodné pro menší děti. Větší děti je mohou číst jako komiks. Daniela Fischerová píše s lehkostí i vtipem, a když její texty doplní ještě geniálně jednoduché a intenzivně barevné ilustrace Jakuba Kouřila, jsou na světě knížky, které opravdu umějí potěšit. Garantujeme vám, že se budou královsky bavit nejenom vaše poslouchající robátka, ale navíc i vy jako předčítající.

Péťa se učí mluvit a Péťa říká první slova
Od letošního podzimu se mnohem intenzivněji věnujeme nejmladším dětem (ve věku 0-3 roky) a posilujeme tzv. předčtenářství. Naše setkání každý pátek v knihovně dosud navštívilo nemálo rodičů se svými dětmi, a tak speciálně pro ně sháníme větší množství kvalitních a poutavých knih adekvátních jejich věku. Máme velké štěstí, že nás i v tomto případě podpořil spolek Bubákov a postaral se o to, aby v našem fondu zazářily dvě perfektně zpracované knihy. Jejich hrdinou je malý Péťa, bezva parťák a pomocník v rozvoji řeči. Obě knihy jsou motivující a z logopedického hlediska funkčně stimulující. Máte-li doma ročního špunta, rozhodně si tahle leporela u nás půjčte!

Vojtěch Matocha: Křídový panáček ze série Prašina – kroniky
Už původní beletristické vydání Prašiny patří v naší knihovně k hojně rozpůjčovaným knihám, jež se u nás téměř neohřejí. Byli jsme zvědaví, jaký úspěch bude mít u našich čtenářů navazující komiksová verze. A ,světe, div se, dopadlo to úplně stejně. Opět rozpůjčováno! Pro někoho mohou být jednotlivé komiksové sešity příliš krátké, ale věříme, že právě proto mohou rozečíst ty čtenáře, kterým se do čtení příliš nechce.

Žofie Kabelková

 

Zpět na výpis novinek