317 471 380

Odkaz Hawthornů

23. 1. 2023 Bubákov čte

„Mám tajemství…“ Tato slova řekla matka Avery před svou smrtí. Ale není jediná, kdo má tajemství. V druhém dílu trilogie jich odhalíte více než se na první pohled může zdát možné.

Hra, která začíná pouze jako honba za odhalením odkazu Tobiase Hawthorna, se proměňuje v citově motivované pátrání po rodinné historii. Do hledání se tentokrát musí zapojit mnohem více postav, i ti, kteří přísahali, že se do rozmarů „starého pána“ vtáhnout nenechají. Komplikované rodinné vztahy, ještě vyostřené závětí jsou samozřejmě zajímavé nejen pro členy rodiny, ale i pro novináře a každého, kdo by chtěl využít nezletilosti dědičky.

Na Avery se tlačí informace, stopy a vodítka ze všech stran a pouze ona má potřebné vědomosti k jejich rozklíčování. I přes geneticky vyloučené pouto s rodinou Hawthornových, Avery objevuje nové, mnohem hlubší pouto, které ji může ohrozit i na životě. Druhý díl – Odkaz Hawthornů – nás tentokrát na velmi krátkých a čtivých kapitolách zavede i mimo hlavní sídlo rodiny Hawthornů. Miliardář vlastní také ostrov, který může být nakonec tím nejcennějším, co Avery zdědila.

Knihu, přímo nasáklou hádankami a tajemstvími, nebudete chtít odložit. Všechna propojení se stávají komplexnější a složitější. Propojení s prvním dílem Hra o dědictví je také velmi patrné, a proto doporučuji si před druhým dílem nejprve připomenout ten první. Na Odkazu Hawthornů se mi líbí svižné kapitoly i změna prostředí. Jako klišé bych označila romantické vztahy, které se v knize budují. Sice se může jednat o příjemné odreagování, ale chvílemi se z toho stává spíše už zbytečné zamotání a rozmazání celé situace. Oceňuji zapojení více postav do příběhu i již zmíněné využití pozemků T. Hawthorna za hranicemi hlavního sídla. Už teď nedočkavě čekám na třetí a závěrečný díl a rozuzlení celé záhady rodiny Hawthornů.

Před čtením druhého dílu si zapamatujte: ne každý kdo se usmívá je váš spojenec a peníze k sobě vábí především nenávist a zlobu. Pro křehká srdce a nezatvrzelé jedince v této knize není místo.

Karolína Pešková


Kniha byla zařazena do programu Bubákov čte a lze si jí půjčit v novostrašecké a i rudské knihovně.


Odkaz Hawthornů

  • Autorka: Jennifer Lynn Barnes
  • Nakladatel: Yoli
  • ISBN: 978-80-242-8391-3
  • Originál: The Hawthorne Legacy
  • Překlad: Veronika Volhejnová
  • Rozsah:  344 stran
  • Rok vydání: 2022
Zpět na výpis novinek