317 471 380

Novoroční úklid 2024 – díl II.

9. 2. 2024 Bubákov čte

Nový rok bývá příležitostí vymést pavučiny ze všech rohů a začít s čistým stolem. Náš projekt Bubákov čte se tak chce posunout také dále, a tak do knihoven zamíří díla, na něž se tu upoutávky neobjevily. Dnes se můžete již podruhé nechat inspirovat tituly, které v některé ze spolupracujících knihoven nalézt.

Továrna na maso (Miloš Urban)
Další z knih Miloš Urbana s detektivní zápletkou se momentálně točí kolem Leoše Hedvábného, který má za úkol pozvednout společenský obraz Ústředních pražských jatek. Děj je situován do 20. let 20. století. Někdo se nudíl, ale příznivci tohoto autora byli potěšení.

Sto let českých Vánoc (Petr Koura, Pavlína Kourová)
O proměnách oslav Vánoc během 20. století se lze dočíst v knize manželů a historiků Kourových. Mimo z našeho dnešního pohledu obskurního pokusu etablovat Dědu Mráze i v našich končinách za prezidenta Zápotockého, . Ale to je ještě ta veselejší část, protože 20. století je stoletím dvou světových válek, nového Československa i reálného socialismu.

Na co nemůžeš šáhnout (Martin Vopěnka, Jakub Cenkl)
Encyklopedie abstraktních pojmů pro děti možná pomůže rodičům s vysvětlováním takových pojmů jako je láska, abeceda nebo rychlost.  Takže milí rodiče i prarodiče, hurá do toho.

Mrazení (Maggie Stiefvaterová)
Jedna z dalších knih pro náctileté, která je o vlkodlacích, vlcích a lásce. Jednoduché, lehce čtitelné, ale nikterak objevné.

Mirek Vachek

 

Zpět na výpis novinek