317 471 380

Průvodce neklidným územím III.: Příběhy česko-slovenské fotografie

15. 12. 2021 Bubákov čte

Nabývá zvykem, že pokračování nějaké úspěšné knihy je stejně vyvedené jako první díl. Jsou ovšem výjimky, které potvrzují pravidlo. V oblasti prózy se to v poslední době podařilo např. Karin Lednické s jejím Šikmým kostelem, v populárně naučných publikacích je pak více než zdatným reprezentantem Průvodce neklidným územím.

O prvním díle (Průvodce neklidným územím I.: Příběhy českého výtvarného umění 1900–2015)přišel o dva roky později, tj. v roce 2018 díl druhý – Průvodce neklidným územím II.: Příběhy moderní české architektury. Shodou okolností se stalo, že ač upoutávka na tento počin měla najít svou cestu na tyto stránky, nakonec na ni nedošlo. A najednou je rok 2021 a máme tu další vyvedené pokračování – Průvodce neklidným územím III.: Příběhy česko-slovenské fotografie.

Opět se tak budeme moci seznámit nejen s uměleckými díly nejvýznamnějších autorů (co jméno, to pojem), ale oslyšeny nebudou ani jejich lidské osudy. Vyprávěné příběhy jsou, stejně jako v předešlých dílech, doplněny komiksovými příběhy zachycujícími zásadní okamžiky vývoje česko-slovenské fotografie.

Mirek Vachek


Kniha byla zařazena do programu Bubákov čte a lze si jí půjčit v novostrašecké knihovně, do níž byla věnována.


Průvodce neklidným územím III.
Příběhy česko-slovenské fotografie

  • Autoři: Ondřej Horák, Lucie Šťastná
  • Nakladatel: Labyrint
  • ISBN: 978-80-88378-12-9
  • Rozsah: 264 stran
  • Rok vydání: 2021
Zpět na výpis novinek